شناسه : 26580
نویسنده : استان خراسان جنوبی
عکس
روزشماری انتخابات

کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰

معرفی مختصر، بیان دیدگاه‌ها، شعارها و وعده‌های انتخاباتی آقایان سعید جلیلی، محسن رضایی، سیدابراهیم رئیسی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، محسن مهرعلیزاده و عبدالناصر همتی که به عنوان هفت گزینه نهایی انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ اعلام شدند.

انتخابات ریاست جمهوری 1400

 

سعید جلیلی؛ دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی

سعید جلیلی دبیر سابق شورای عالی امنیت نیز همچون سیدابراهیم رئیسی و محسن مهرعلیزاده برای دومین بار در جمع کاندیداهای نهایی انتخابات ریاست‌جمهوری حضور دارد. او در سال 92 نیز کاندیدا بود که با 4 میلیون و 168 هزار رای (11/36 درصد) نفر سوم شد.

جلیلی که یکی از دو نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی و عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام است، اگرچه تا پیش از ثبت‌نام گمانه‌زنی‌هایی در خصوص حضور او مطرح می‌شد، اما وی هیچگاه این موضوع را نه تایید و نه رد کرد

ضمن اینکه خبری منتشر شد که در صورت ثبت‌نام رئیسی، وی در انتخابات شرکت نمی‌کند که از سوی دفتر جلیلی و رجانیوز اعلام شد تصمیم نهایی جلیلی در روز پایانی ثبت‌نام اعلام می‌شود که در نهایت جلیلی پس از ثبت‌نام رئیسی و در بعد از ظهر روز آخر و به عنوان آخرین چهره مطرح ثبت‌نام کرد. او در صحبت‌های پس از ثبت‌نام گفت:  کشور را با نمایش نمی‌توان اداره کرد؛ در هشت سال گذشته این تجربه خود را به‌خوبی نشان داد.

گفته می‌شود جلیلی در هشت سال گذشته با تشکیل دولت در سایه، برنامه‌هایی برای اداره کشور آماده کرده است. در انتخابات سال 92، علی باقری کنی رئیس ستاد وی بود، اما هنوز رئیس ستاد او برای انتخابات 1400 مشخص نشده است.

جلیلی در انتخابات سال 96 به حمایت از رئیسی پرداخت و برای او تبلیغ و سخنرانی کرد.

 

بیان دیدگاه‌ها، شعارها و وعده‌های انتخاباتی:

با دولت در سایه کشور را رصد کردیم

سعید جلیلی دیگر نامزد انتخابات سیزدهم هم با اشاره به اینکه ۸ سال با دولت در سایه مسائل کشور را رصد می‌کردیم، وعده های خود را این گونه تشریح کرده است:

۱-درباره طرح‌های کوتاه مدت؛ طرح وان؛ تحت عنوان واحد انرژی، که بر اساس آن مردم می‌توانند سهم خودشان از انرژی نفت، بنزین و گاز خودشان مدیریت کنند

۲- طرح دیگر ما تامین سبد غذایی برای همه شهروندان است.

۳- طرح کوتاه مدت دیگر ما طرح سفر است که هر خانواده ایرانی به فراخور می‌تواند از آن استفاده کند.

۴- مبارزه با مفسدین اراده جدی می‌خواهد که این اراده جدی در دولت ما به قوت وجود خواهد داشت.

۵- باید اهرم فشار اقتصادی دشمن را برای همیشه غیرفعال کنیم.

۶- تولید مسکن در کشور از طریق واگذاری زمین دولتی به تعاونی های مسکن

 

 

محسن رضایی؛ دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام

محسن رضایی دبیر کنونی مجمع تشخیص مصلحت نظام با 67 سال سن، مسن‌ترین کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 است. او در سال‌های 84، 88 و 92 نیز در جمع کاندیداهای نهایی انتخابات قرار گرفت، اما در سال 84 پیش از برگزاری انتخابات انصراف داد و در سال‌های 88 و 92 به ترتیب با 681 هزار (1/73 درصد) و 3 میلیون و 884 هزار رای (10/59 درصد) سوم و چهارم شد.

رضایی هم که در روز آخر ثبت‌نام کرد، پس از ثبت‌نام در واکنش به نطق‌های لاریجانی و جهانگیری گفت: اقتصاد پادگان یا دادگاه نیست اما جای فلسفه‌بافی هم نیست. اقتصاد از فلسفه بافی آسیب جدی دیده است؛ اقتصاد یک علم است اما متاسفانه برخی علم اقتصادی ندارند... بسیاری از افرادی که اینجا آمدند تراژدی همراه با اجرای یک نمایشنامه کمدی بودند.

رضایی از شهریور ماه سال 60 و زمانی که 27 ساله بود، با حکم امام خمینی(ره) فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد و در طول سال‌های جنگ و پس از آن عهده‌دار این نهاد بود. رضایی پس از 16 سال فرماندهی سپاه، به عضویت مجمع تشخیص درآمد و دبیر آن شد.

او که یکی از منتقدان جدی برنامه‌های اقتصادی دولت‌هاست، در روز ثبت‌نام در میان هوادارانش که لباس‌های اقوام مختلف را پوشیده بودند، به وزارت کشور رفت.

 

بیان دیدگاه‌ها، شعارها و وعده‌های انتخاباتی:

به هر ایرانی ۴۵۰ هزار تومان یارانه می‌دهم

محسن رضایی از پرتجربه‌ترین نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری به سبب حضور در چند دوره رقابت‌هاست. وی درتشریح برنامه‌های اقتصادی خود به محورهای زیر اشاره کرده است:

۱- - برنامه دولت من این است که یارانه‌ها را هوشمند و هدفمند کنم. دوتا ۴ میلیارد دلار را صرفه‌جویی می‌کنم که از این دو ۴ میلیارد دلار یعنی ۸ میلیارد دلار به ۴۰ میلیون فرد ایرانی ماهانه به هر کدام ۴۵۰ هزار تومان به صورت نقد یارانه خواهم داد.

۲ -دولت «اقدام و تحول» صندوقی را که مالک نفت و گاز و فرآورده‌های نفتی و گازی است، تشکیل می‌دهد و ۳۰ درصد سهام آن را برای بهبود معیشت مردم مستقیماً به یکایک ایرانیان، ۴۰ درصد سهام را به تامین سرمایه‌گذاری‌های دولت در بخش‌های مختلف پیشرفت کشور و ۳۰ درصد سهام را برای نسل‌های آینده ایرانیان به صندوق توسعه ملی می‌دهد.

۳اولویت اول دولت من این است که مهار قیمت‌ها را در دست بگیرد و گرانی‌ها را کنترل کند.

۴جاذبه تولید را از هر کار دلالی بالاتر می‌بریم.

۵-استفاده از پنجره جمعیتی را بیشتر خواهیم کرد و سن بازنشستگی را از ۵۰ تا ۷۰ سال خواهیم داشت. برنامه های ترویجی و تشویقی برای ازدواج جوانان را دنبال خواهیم کرد.

۶- دولت من به فرهنگ توجه جدی می کند نه به عنوان کالای لوکسی که در اختیار همه مردم نباشد.

 

 

سیدابراهیم رئیسی؛ رئیس قوه قضائیه

سیدابراهیم رئیسی رئیس کنونی قوه قضائیه برای دومین‌بار است که در بین کاندیداهای نهایی انتخابات ریاست‌جمهوری قرار می‌گیرد. او پیش از ریاست دستگاه قضا، عهده‌دار مسئولیت‌هایی همچون تولیت آستان قدس رضوی، دادستانی کل کشور، معاونت اول قوه قضائیه و سازمان بازرسی کل کشور بوده است.

رئیسی که عضو حقیقی و حقوقی مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده و نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری است، پیش از ظهر آخرین روز ثبت‌نام انتخابات‌های ریاست‌جمهوری به وزارت کشور رفت

اگرچه از یکی دو ماه پیش گمانه‌زنی‌ها و دعوت‌های بسیاری برای حضور رئیسی در انتخابات ریاست‌‌جمهوری از سوی رسانه‌ها و گروه‌های سیاسی صورت گرفت، اما خبر قطعی کاندیداتوری وی دو روز پیش از ثبت‌نام منتشر شد رئیسی در نطق پس از ثبت‌نام در انتخابات ریاست‌جمهوری اعلام کرد که مستقل وارد انتخابات شده است.

علی نیکزاد نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی چند روز پیش با حکم آیت‌الله رئیسی، رئیس شورای هماهنگی ستادهای مردمی وی شد. نیکزاد که سابقه عهده‌داری وزارت راه و شهرسازی در کارنامه خود دارد، در دوره پیش رئیس ستاد رئیسی بود.

 

بیان دیدگاه‌ها، شعارها و وعده‌های انتخاباتی:

یک میلیون شغل ایجاد می‌کنیم

وعده‌ها و برنامه‌های انتخاباتی حجت الاسلام «سید ابراهیم رییسی» بیشتر معطوف به ایجاد سازوکارهایی برای افزایش تولید بوده است. وی در سخنرانی‌های و برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی خود مهم‌ترین وعده‌ها و برنامه‌های خود را با محورهای زیر اعلام کرد و گفت:

۱تولید اولویت نخست ما است و برنامه‌ریزی خواهیم کرد نقدینگی به طرف تولید برود.

۲-شفافیت و صداقت با مردم که بعضی شعارش را می‌دهند را ما بنا داریم در حوزه تصمیم‌گیری و اجرا بوجود آوریم.

۳-ظرفیت خالی اقتصادی کشور را  که ۷۰ درصدش خالی است فعال و یک میلیون شغل ایجاد می کنیم.

۴-یکی از مسائلی که مدنظر دارم، تیم اقتصادی هماهنگ است.

۵- تورم را تک رقمی خواهم کرد.

۶-می‌توانیم هزینه درمانی را تا ۵۰ درصد کاهش دهیم.

 

 

 علیرضا زاکانی؛ رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس

علیرضا زاکانی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نیز در آخرین روز از ثبت‌نام انتخابات‌های ریاست‌جمهوری به وزارت کشور رفت و داوطلب کاندیداتوری انتخابات شد. زاکانی در سال‌های 92 و 96 نیز  در انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کرد، اما صلاحیتش احراز نشد.

زاکانی 13 سال سابقه نمایندگی مجلس و یک سال ریاست بر مرکز پژوهش‌های مجلس را دارد. او در سخنان پس از ثبت‌نام در انتخابات گفت: "مسببین وضع اسفبار فعلی و حامیان آنان طلباکارانه به میدان آمدند و سودای دولت سوم روحانی را در سر می‌پرورانند. پیشرفت ایران با تصمیمات بیست دقیقه‌ای محقق نخواهد شد."

او یکی از منتقدان جدی برجام و تصویب بیست دقیقه‌ای آن در مجلس نهم با ریاست لاریجانی است و در آن مجلس ریاست کمیسیون ویژه بررسی برجام را نیز برعهده داشت.

زاکانی موسس جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی است و سه دوره دبیرکلی آن را برعهده داشت که اکنون دبیرکل این جمعیت مالک شریعتی نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون انرژی مجلس است.

تاکنون رئیس ستاد زاکانی مشخص نشده است.

 

بیان دیدگاه‌ها، شعارها و وعده‌های انتخاباتی:

آمریکا التماس خواهد کرد

یکی از پرخبرترین نامزد انتخابات ریاست جمهوری در یکی دو روز اخیر علیرضا زاکانی بوده است، خبرهای منتشر شده در رسانه‌ها واکنش هایی از سوی وی در پی داشته است. زاکانی روز گذشته فهرست اموال خود را منتشرکرد و ضمن تکذیب دوتابعیتی بودن دخترش، دلیل حضور وی در کشور سوییس را ادامه تحصیل وی اعلام کرد. همچنین خبرهای مرتبط با حکم محکومیت وی از سوی ستاد این نامزد تکذیب شد. خبر دیگر، موضوع حمایت زاکانی از چندهمسری بود که ستاد انتخاباتی او، این موضوع را هم تکذیب کرد. در راستای معرفی برنامه‌ها و وعده‌ها زاکانی گفت:

۱-اگر بنده رییس جمهور شوم آمریکایی‌ها التماس می‌کنند و مجبور می‌شوند تحریم‌ها را بردارند، تمام سیاست‌های آمریکا در برخورد با ایران در تمام سطوحش شکست خورده است.

۲-اساس حرکت من برداشتن موانع تولید در راستای جهش تولید است.

۳-می‌دانیم اگر کجا دست بگذاریم بخش عمده مشکلات صنعت و کشاورزی حل خواهد شد.

۴- کابینه من از جوانان متعلق به جبهه انقلاب خواهند بود.

۵هدف گذاری ما مردم سالاری دینی است، دولت باید قدرت را توزیع کند و مردم را در همه سطوح مشارکت دهد.

۶تیغ بانک را از گردن تولید برمی‌دارم 

 

 

 امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی؛ نایب‌رئیس مجلس

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی جوان‌ترین کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 است. او نیز همچون زاکانی 13 سابقه نمایندگی مجلس و یک سال نایب‌رئیسی مجلس یازدهم دارد.

او که در فروردین‌ماه امسال اعلام کاندیداتوری کرد و در روز دوم ثبت‌نام‌ها به وزارت کشور رفت، گفته می‌شود از یک سال پیش در حال تدوین برنامه برای ریاست‌جمهوری است. شعار دولت او «دولت سلام» است و در توضیح این شعار گفته است: دولتِ سلام، سلام به تازگی و تغییر بنیادین است و من به‌جای اینکه یک کاندیدا به عنوان یک فرد باشم، به‌عنوان نماد یک تفکر برای تغییر ساختارهای اداره کشور هستم.

قاضی‌زاده 50 ساله پسرعموی وزیر سابق بهداشت و برادر سیداحسان قاضی‌زاده هاشمی نماینده مجلس و عضو کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری است.

هاشمی‌زاده که پزشک است و مدتی نیز رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان بوده، از اعضای اولیه جبهه پایداری است و در سال‌های 92 و 93 سخنگوی این حزب بود، اما اکنون دیگر عضو آن حزب نیست و ارتباط تشکیلاتی ندارد.

 

بیان دیدگاه‌ها، شعارها و وعده‌های انتخاباتی:

نظریه فصل پروانگی تولید کردیم

ستاد انتخاباتی «سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی هم رییس خود را شناخت و زهرا شیخی نماینده اصفهان از سوی وی به عنوان رییس ستاد انتخاب شد. بخشی از محورهای برنامه‌های انتخاباتی این نامزد انتخابات به شرح زیر است:

۱- تورم را نه تنها تک رقمی می کنم بلکه آن را به زیر ۵ درصد خواهم رساند.

۲- برنامه ریزی ضربتی برای تامین ۴/۵ میلیون واحد مسکونی در کشور و تامین مسکن سه دهک پایین جامعه با اقساط ۳۰ ساله در قالب طرح اجاره به شرط تملیک

۳- پرداخت فوری وام ۵۰۰ میلیون تومانی به زوجین جوان با تشکیل صندوق رفاه جوانان

۴- حتما باید اقتصاد برون‌گرا باشد و بتواند برای خود تصمیم بگیرد و باید تعیین کننده شرایط اقتصادی بین الملل باشد.

۵دولت من دارای نظریه و برنامه خواهد بود. دو سال روی نظریه‌ها کار کردیم و نخست نظریه پایه به نام فصل پروانگی تولید کردیمبعد از آن به یک مدل تحول رسیدیم به نام دولت مردم که روش اصلاح ما در کشور چگونه هست و پس از آن به برنامه اجرایی رسیدیم به نام دولت اعتماد و اقدامات اجرایی را در حوزه های مختلف ارائه کردیم.

۶- ریشه بی عدالتی در جامعه، ایجاد طبقه برنده قانونی ضد مردمی است. من به این شکاف عمیق طبقاتی پایان خواهم داد.

 

 

 محسن مهرعلیزاده؛ استاندار سابق اصفهان

محسن مهرعلیزاده  از مدیران ارشد دولت اصلاحات است. وی در دولت اول خاتمی استاندار خراسان و در دولت دوم او رئیس سازمان تربیت بدنی بود. با آغاز دولت دوازدهم، مهرعلیزاده از سوی دولت روحانی به عنوان استاندار اصفهان انتخاب شد.  

 عضو فعلی  هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد کیش در ابتدای دولت دوازدهم  به عنوان استاندار اصفهان انتخاب شد اما تنها یک سال بعد به موجب اینکه مشمول قانون منع بکارگیری بازنشستگان می‌شد، مجبور شد تا از سمت خود استعفا دهد.  

مهرعلیزاده پیش از این نیز در سال 84 برای کاندیداتوری در  انتخابات دوره هشتم ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کرده بود. در آن دوره با وجود اینکه صلاحیت وی و مصطفی معین از سوی شورای نگهبان احراز نشد اما به موجب حکم رهبر انقلاب به جرگه نامزدهای تایید صلاحیت شده افزوده شد

نکته قابل توجه درباره مهرعلیزاده این است که علی‌رغم شهرت او به عنوان یک چهره‌ سیاسی اصلاح‌طلب،  اما جبهه اصلاحات ایران ترجیح داد تا نام او را در میان کاندیداهای پیشنهادی خود قرار ندهد که برخی‌ها معتقدند علت این تصمیم جبهه اصلاحات نقش مهرعلیزاده در شکست اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست‌جمهوری 84 است.

مهرعلیزاده در سومین روز نام‌نویسی از داوطلبان کاندیداتوری در انتخابات، با حضور در وزارت کشور اقدام به ثبت نام کرد.

 

بیان دیدگاه‌ها، شعارها و وعده‌های انتخاباتی:

تورم را متوقف خواهم کرد

محسن مهرعلیزاده، نامزد انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم هم در معرفی مهم‌ترین بخش وعده‌ها و برنامه‌های خود گفته است:

۱- -در عرض ۳-۴ ماه بعد از تشکیل دولتم، روند افزایش تورم را متوقف خواهیم کرد و تورم تثبیت خواهد شد.

۲ - باید سهم نزدیک به ۶۷ درصدی اقتصاد در دست دولت را به ۲۰ تا ۲۵ درصد برسانیم.

۳میانگین سنی دولت من از ۴۵ سال عبور نخواهد کرد.

۴برنامه های مشخصی برای نشاط جوانان دارم.

۵- برای تامین کسری بودجه پول چاپ نخواهم کرد، اوراق مشارکت منتشر نمی کنم، خلق نقدینگی نخواهم کرد بلکه با حذف یارانه پنهان، تورم را کنترل خواهم کرد.

۶- حقوق اقوام ایرانی را در چارچوب قانون اساسی به آنها بازخواهم گرداند.

در پی شایعه حمایت اصلاح طلبان از این نامزد انتخابات روابط عمومی ستاد مهرعلیزاده تاکید کرده است:  «‏اگرچه می‌دانیم انتظار بیهوده‌ای است، اما رسانه‌های وابسته به نهادهای خاص، بهتر است اخلاق حرفه‌ای را رعایت کرده و از خبرسازی به قصد تخریب و تفرقه بپرهیزند. مواضع و خبرهای مهندس مهرعلیزاده از طریق شبکه‌های اجتماعی ایشان به اطلاع ملت خواهد رسید.» ستاد مهرعلیزاده هم روز گذشته رییس خود را شناخت و «محمود زمانی قمی» مسئولیت ریاست ستاد و «محمدجواد حق شناس» به عنوان رییس شورای سیاست گذاری ستاد انتخاباتی مهرعلیزاده انتخاب شد.

 

 

عبدالناصر همتی؛ رئیس کل بانک مرکزی

عبدالناصر همتی نیز در روز پایانی ثبت‌نام‌ها به وزارت کشور مراجعه کرد. او که سابقه مدیریت بانکی و رسانه‌ای دارد در سال 97 و پس از سیف رئیس کل بانک مرکزی شد.

در کارنامه او ریاست بیمه مرکزی ایران، مدیرعاملی بانک‌های ملی و سینا و معاونت صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران به چشم می‌خورد.

او پس از ثبت‌نام در جمع خبرنگاران اظهار داشتبا برنامه مشخص و برای اصلاح حکمرانی اقتصادی وارد شده‌ام

اگرچه از چند ماه پیش برخی گمانه‌زنی می‌کردند که همتی کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری شود، اما در روزها و هفته‌های منتهی به ثبت‌نام هیچ واکنش و موضع‌گیری از سوی وی مشاهده نشد تا اینکه در روز پایانی و بدون اعلام خبر قبلی، ثبت‌نام کرد.

در خصوص گرایش سیاسی وی اختلاف‌نظرهایی وجود دارد. برخی او را اصلاح‌طلب و برخی دیگر او را مستقل می‌دانند.  

 

بیان دیدگاه‌ها، شعارها و وعده‌های انتخاباتی:

عامل تغییر هستم نه بانی وضع موجود

عبدالناصر همتی نامزد دیگر انتخابات خود را دلیل بخشی از تغییر وضعیت موجود اعلام کرده و موارد زیر را به عنوان محور برنامه‌های خود اعلام کرده است:

۱- «تعامل؛ از خانه تا جهان» شعار دولت من است.

۲- مهمترین مشکل مردم، معیشت و رفاه آنها است. من دولتی اقتصادی بر اساس یک بینش اقتصادی تشکیل خواهم داد تا این مشکلات را حل کند.

۳- به عنوان یک صدای سوم آمده ام؛ صدایی که صدای بخش اعظم خاموش مردمی است که به وضع موجود اعتراض دارند.

۴- اجرای برنامه‌های پیشنهادی من، در ۴ سال عملی است. لذا در صورت رای اعتماد مردم، بیش از ۴ سال رییس جمهور نخواهم بود.

۵-آمده‌ام با صدای بلند از مخالفان بپرسم چه زمانی بهتر از امروز برای حل همزمان دو پرونده تحریم و FATF است؟

۶من از دو سال و نیم پیش تاکنون بخشی از  تغییر وضعیت موجودم نه بانی وضعیت موجود. اگر روند قبلی سیاست‌های ارزی و پولی ادامه می یافت با شوک اقتصادی ناشی از کرونا چیزی برای رقابت باقی نمی‌ماند. با یک تعامل جدی ، عقلانیت درست و  کارآمدی دولت، مشکلات موجود را در دولت بعدی خودم حل می کنم.

0 دیدگاه

افزودن دیدگاه جدید

CAPTCHA
اگر شما یک بازدید کننده انسانی هستید و یک ربات نیستید به چالش و آزمون زیر پاسخ دهید.